Levend standbeeld

Een levend standbeeld voor je evenement? Dat boek je bij het Beeldenkabinet!

Ben jij op zoek naar een volwaardige en bijzondere aanvulling op een evenement, zoals een festival of een braderie? Boek dan een levend standbeeld bij het Beeldenkabinet! Een levend standbeeld brengt verhalen tot leven, verwondering en verbazing en tovert een glimlach – van blijdschap of ontroering – op het gezicht van het publiek.

Wat is een levend standbeeld?

Een levend standbeeld wordt ook wel ‘living statue’ genoemd. ‘Levend’ omdat het een mens is die de act opvoert, ‘standbeeld’ omdat de artiest zich heeft geschminkt en gekleed als een standbeeld en vaak langere tijd stil staat. Dit vraagt veel concentratie en uithoudingsvermogen. Een levend standbeeld word je dan ook niet zomaar, daar is veel oefening voor nodig.

Maar een levend standbeeld staat niet altijd stil. Vaak is er een dialoog met het publiek door middel van beweging. Omdat het publiek een reactie probeert uit te lokken bij het standbeeld, of omdat het onderdeel uitmaakt van het verhaal dat de artiest wil vertellen met zijn of haar act.

Welke act voor een evenement?

Het Beeldenkabinet heeft veel verschillende acts. We hebben bijvoorbeeld levende standbeelden van historische personages, we hebben grappige typetjes en thematische beelden. Ons portfolio is heel uitgebreid, en voor (bijna) ieder soort evenement en thema hebben we een living statue. Ben je op zoek naar een speciaal standbeeld en vind je dit niet op onze website? We overleggen graag met je over de mogelijkheden van maatwerk.

We werken voortdurend aan nieuwe personages en verhalen, en kunnen op korte termijn een standbeeld (of standbeelden) of typetje creëren dat bij jouw wensen past. Een ludiek levend standbeeld, een specifiek historisch personage, een typetje dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt en goed aansluit op het thema. We houden van een uitdaging!

Informatie levend standbeeld

Levend standbeeld op jouw evenement? Ook een levend standbeeld voor jouw evenement? Bezoek onze website of neem contact op met het Beeldenkabinet en we vertellen je graag over de mogelijkheden.