Kunsten op straat

Kunsten op straat ? Kies voor levende standbeelden!

Organiseer jij een buitenevenement en ben je op zoek naar acts die je dag opluisteren? Kies dan voor living statues van het Beeldenkabinet. Levende standbeelden verbazen, verwonderen en vertellen een heel eigen verhaal dat soms een lach op het gezicht van het publiek tovert, en soms aanzet tot denken.

Een verhaal vertellen

Levende standbeelden zijn voorbeelden van kunsten op straat voor alle leeftijden. Het is een rustige vorm van optreden waarbij je geen podium op hoeft te bouwen of een geluidsinstallatie aan te sluiten. En in tegenstelling tot wat het woord ‘standbeeld’ doet vermoeden hebben living statues wel degelijk interactie met het publiek door middel van bewegingen. Op deze manier reageert het standbeeld op het publiek en kan de artiest zijn of haar verhaal vertellen.

Daarnaast heeft het Beeldenkabinet een ruim aanbod aan typetjes. Dit zijn fictieve, komische personages met sterk uitgesproken eigenschappen en karaktertrekjes. Veel van onze typetjes zijn dan ook stereotypen die clichés bevestigen.

Over het Beeldenkabinet

Als het Beeldenkabinet hebben we al tientallen levende beelden gecreëerd en tot leven gebracht. We brengen door heel Nederland personages en verhalen tot leven, van historische figuren tot fantasievolle personages die hun eigen verhaal vertellen. Ons portfolio is uitgebreid en wordt voortdurend aangevuld. Voor ieder evenement hebben we een levend standbeeld of een typetje. Vind je niet precies wat je zoekt? Wij leveren ook maatwerk. Voortdurend creëren we nieuwe personages en verhalen en houden van een uitdaging. Heb je op korte termijn een levend standbeeld nodig en vind je in ons aanbod niet wat je zoekt? We denken graag met je mee en creëren een levend standbeeld voor je dat aansluit bij het thema en jouw wensen.

Kunsten op straat boeken

Ook kunsten op straat tijdens een festival, braderie of ander evenement? Boek levende standbeelden bij het Beeldenkabinet en luister de dag op met bijzondere, ontroerende en betoverende beelden!

bosschuppies slenteren over de markt en boodschapjes doen
kunsten op straat

Bezoek Beeldenkabinet nu ook op facebook