Openingsact

Op zoek naar een openingsact voor een evenement? Boek een levend standbeeld of typetje bij het Beeldenkabinet!

Organiseer jij een evenement en ben je op zoek naar een openingsact die dadelijk de aandacht trekt en een glimlach tovert op het gezicht van het publiek? Kies dan voor een levend standbeeld van het Beeldenkabinet!

Een levend standbeeld, ook wel bekend als ‘living statue’ zorgt voor verwondering, verbazing of plezier. Het standbeeld kan van alles uitbeelden. Een historisch persoon bijvoorbeeld, of een fantasie personage. Levende standbeelden vertellen een verhaal, brengen verwondering en verbazing.

Standbeeld als openingsact

Een standbeeld is ideaal als openingsact voor een festival of een ander evenement, waarbij één of meerdere levende standbeelden of typetjes het publiek naar het evenement trekken. Daarnaast kun je openingsact ook letterlijk nemen. Denk bijvoorbeeld aan de opening van een tandartspraktijk of een bibliotheek, waar een levend standbeeld bij de ingang staat. Als openingsact trekt het levende standbeeld bezoekers aan en laat ze met een glimlach op het gezicht naar binnen gaan. Een levend standbeeld is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, namelijk niet statisch. Door middel van beweging heeft de artiest interactie met de toeschouwers. Dat kan een aanmoediging zijn naar binnen te gaan, maar ook bijvoorbeeld een folder geven.

Openingsact op feesten en bruiloften

Ook bij bijvoorbeeld een bruiloft doet een levend standbeeld of een typetje het goed, zoals bij de ontvangst van de gasten of het vermaak tijdens het feest. Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen is deze act heel geschikt.

Typetjes

Ook typetjes zijn een ideale openingsact. Een typetje is een fictief en komisch personage met sterk uitgesproken karaktertrekjes, die meestal karikaturaal worden uitvergroot. Veel typetjes zijn stereotypen die clichés bevestigen.

Wil je een leuke, opvallende, boeiende openingsact voor je evenement of activiteit? Neem dan contact op met het Beeldenkabinet! We vertellen je graag over de mogelijkheden.

hovenier, typetje, bloemenvrouw, tuinvrouw
openingsact