Living statue

Living statue voor je evenement? Boek een levend standbeeld bij het Beeldenkabinet!

Ieder evenement zou ten minste één levend standbeeld moeten hebben. Een levend standbeeld brengt verwondering, ontroering, verbazing, speelsheid en tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen.

Wat is een living statue?

Een living statue is in het Nederlands een ‘levend standbeeld’. ‘Levend’ omdat het een mens is, ‘standbeeld’ omdat de kunst van het stilstaan centraal staat. Met behulp van schmink en kleding en door langere tijd niet te bewegen laat de artiest het lijken alsof hij of zij een beeld is. Dat vraagt veel van de concentratie en het uithoudingsvermogen. Een levend standbeeld word je dan ook niet zomaar. Daar gaat veel oefening aan vooraf.

Even stil staan bij een beeld

Dat kan een enkele persoon zijn, of meerdere mensen. De artiest nodigt je uit om even stil te staan bij hun act en je optimaal te laten genieten van de de uitvoering.

Maar een living statue staat niet alleen stil. Veel toeschouwers proberen een reactie uit te lokken bij het standbeeld, wat vaak resulteert in een dialoog met het publiek door middel van bewegingen.

Living statues zijn een op zichzelf staande performance, of een volwaardige aanvulling op een evenement. Er bestaat een grote variatie aan living statues, van bekende personages uit het verleden tot grappige typetjes die een evenement opluisteren met hun aanwezigheid. Levende beelden brengen verhalen tot leven.

Over het Beeldenkabinet

Het Beeldenkabinet heeft tientallen living statues gecreëerd en tot leven gebracht. Door heel Nederland brengen we verhalen tot leven, van realistische verhalen tot vertellingen die tot de verbeelding spreken. Ons portfolio is uitgebreid, en voor ieder evenement hebben we een levend standbeeld. We zijn voortdurend bezig met het creëren van nieuwe personages en verhalen, voor zowel algemene thema’s als op maat gemaakte vertellingen.

Living statue boeken?

Wil je meer informatie over living statues of een levend standbeeld boeken? Neem dan contact op met het Beeldenkabinet! Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

living statue
holbewoners