Theater voor kinderen

Theater voor kinderen? Boek een workshop bij het Beeldenkabinet!

Altijd al willen weten hoe het is om een levend standbeeld te zijn? Het Beeldenkabinet leert het graag aan kinderen in de workshop ’theater voor kinderen’. Een levend standbeeld word je namelijk niet zomaar. Het is een echte vorm van kunst!

Hoe word je een standbeeld?

Die kunst word je geleerd door twee professionele artiesten. In vier uur leer je wat een levend standbeeld precies is, wat een standbeeld doet en dat is niet alleen maar stilstaan! en hoe je zelf een levend standbeeld word. Je kiest wat je graag wilt uitbeelden. Word je een stoere held, een leuk typetje of een historisch personage? Daar kies je een kostuum bij en leer je hoe jij je schminkt tot levend standbeeld. En uiteraard laat je zien wat je allemaal geleerd hebt! Dat doe je op een sokkel of op straat. Het is een informatieve, speelse en leuke middag voor kinderen maar ook voor ouders is het heel leerzaam.

Een steengoed standbeeld

De workshop ‘Hoe word ik een steengoed standbeeld’ wordt gegeven op straat. We nemen een workshop tent van drie bij drie meter mee, zodat kinderen zich beschut tegen het weer kunnen (laten) schminken. Ook nemen we schmink mee, een tafel en krukken, tientallen kostuums en minimaal drie sokkeltjes waarop de levende standbeelden kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Over het Beeldenkabinet

Het Beeldenkabinet heeft al tientallen levende standbeelden en typetjes gecreëerd. Met historische figuren of fantasievolle personages brengen we door heel Nederland verhalen tot leven. Dat doen we op evenementen en feesten, maar ook in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen. Voor iedere gelegenheid en elk thema hebben we een typetje of levend standbeeld. Heb je specifieke wensen en vind je in ons uitgebreide portfolio niet wat je zoekt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe personages en leveren graag maatwerk.

Theater voor kinderen boeken?

Ook theater voor kinderen boeken? Neem contact op met het Beeldenkabinet en we vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

workshoptent
workshop
smurfin
living statue
kinderbeeld
theater voor kinderen

Bezoek Beeldenkabinet nu ook op facebook